![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich użytkowników forum!
Mam taką tabelę: imie element zyziu piwo zyziu wodka stasiu wódka jasiu piwo jasiu wino jasiu wódka chciałbym uzystać taki wynik zapytania imie element element element jasiu piwo wino wódka zyziu piwo wódka wódka stasiu wódka Czy w czystym SQL-u istnieje możliwość skonstruowania zapytania, które zwróci rezultat o takiej postaci? Na mój mały rozum nie, ale może Wy znacie jakiś sposób? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz co najwyżej zagregować elementy w jeden string przy pomocy GROUP_CONCAT:
-------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dziękuj mi, bo przez to wpadłem jak zrobić pewien element w mojej bazie :
wyniki są oddzielone przecinkami. ----edit kurcze szybszy był .... ![]() Ten post edytował slepiec 14.09.2007, 14:06:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:10 |