![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę nie bić, jestem początkujący
![]() Kod Location 2, folder "Inbox", SIM memory, Inbox folder SMS message SMSC number : "+48602951111" Sent : czw 13 wrz 2007 18:46:54 +0200 Coding : Default GSM alphabet (no compression) Remote number(s) : "+48602588587" Status : UnRead treść smsa 2 Location 4, folder "Inbox", SIM memory, Inbox folder SMS message SMSC number : "+48602951111" Sent : czw 13 wrz 2007 18:47:16 +0200 Coding : Default GSM alphabet (no compression) Remote number(s) : "+48602588587" Status : UnRead treść smsa 4 Location oznacza pozycję w inbox w komórce . W tym miejscu potrzebuję pomocy, ponieważ w moich planach jest coś takiego : przy pomocy PHP zczytuję ten plik i tworzę dynamicznie stronę , na której są jeden pod drugim smsy , przy każym z nich trzy przyciski : "zapisz", "usuń" oraz "odpowiedz". Wszystko co związane z obsługą Gammu przez PHP nie jest trudne, problemem jest dla mnie wyciągnąć dane tak, aby przycisk "zapisz" zapisał całego smsa do pliku tekstowego z jakimś nadanym numerem, przycisk "usuń" wyciągnął mi cyfrę obok Location natomiast przycisk "odpowiedz" wyciągnął numer telefonu oraz treść smsa . Dla mnie to jest zbyt skomplikowane.... Ten post edytował albercik 14.09.2007, 09:53:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkoda, że zapisałeś to do pliku. Trzeba było wybrać bazę danych - operacje na niej są nie dość że szybsze, to wygodniejsze.
A w tej sytuacji proponuję zainteresować się funkcjami: file_get_contents - zczytywanie danych z pliku, fopen, fwrite - zapis do pliku, preg_split, preg_match - wyrażenia regularne, do wyszukiwania. Na pewno coś wykombinujesz... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkoda, że zapisałeś to do pliku. Trzeba było wybrać bazę danych - operacje na niej są nie dość że szybsze, to wygodniejsze. A w tej sytuacji proponuję zainteresować się funkcjami: file_get_contents - zczytywanie danych z pliku, fopen, fwrite - zapis do pliku, preg_split, preg_match - wyrażenia regularne, do wyszukiwania. Na pewno coś wykombinujesz... ![]() Bardzo chętnie wykorzystam do tego bazę danych, ale jak już wspomniałem jestem początkujący i musiałby ktoś mnie wprowadzić w to wszystko i pomóc. Dla mnie nie ma różnicy w tym, czy jest to plik tekstowy czy baza danych, a chętnie spróbuję czegoś nowego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak na początkującego przystało proszę zapoznać się z Tematyką i zasadami panującymi na forum Przedszkole i dodać poprawny tag do tematu.
W innym przypadku wątek zostanie zamknięty. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Jak na początkującego przystało proszę zapoznać się z Tematyką i zasadami panującymi na forum Przedszkole i dodać poprawny tag do tematu. W innym przypadku wątek zostanie zamknięty. Temat poprawiony, teraz proszę pomóc w sprawie związanej z postem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:43 |