![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, że w pliku głównym wywołuję popupa następująco:
index.html
wyskakuje popup w zależności od zaznaczonego radio popup.html: Teraz popup po kliknięciu w link zamyka się i przeładowuje stronę rodzica, czyli index.html Chcę uzyskac trochę inną funkcjonalność, otóż chcę, żeby po kliknięciu w link w popupie, popup się zamykał i w polu tekstowym o nazwie i id www wskoczyła jakaś wartość z popupa ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pierwszy rzut oka wydaje się nic prostszego - obiekt JS document jest składową obiektu window, więc wykonujesz np.:
Powinno pomóc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem jak napisałeś:
wywołuję popupa:
no i sam popup: Klikam w przycisk i nic ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A patrzyłeś czy wywala jakieś byki?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grzebałem się z tym i wyszło mi prawie to, czego potrzebuję. Odpalam popupa plikiem index.html, kod poniżej:
index.html
teraz mam popupa: popup.html i w nim link, po kliknięciu w link popup się zamyka, a w polu textowym w pliku index.html powinno wskoczyć "Link numer 1", czyli nazwa linku, a wskakuje "undefined". Co muszę zmienić, żeby zamiast "undefined" wskakiwała nazwa linku? Dzięki. |
|
|
![]()
|
|
No to teraz zajrzyj sobie tutaj i zobacz co powinieneś wstawić zamiast "value".
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Otóż to
![]() Dziękuję bardzo!!! Wszystko smigalo, do momentu jak np. plik popup.php przyjal wartosc popup.php?a=b, wtedy jzu przestaje dzialac, co moze byc przyczyna? Wyskakuje komunikat, ze IE nie moze odnalesc popup.php?a=b. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc.
znalazlem wreszcie rozwiazanie mojego problemu mam nadzieje. otoz jestem zielony z JS i nie do konca wiem co nalezy wpisac "zamiast" value tak jak pisze qqrq Cytat No to teraz zajrzyj sobie tutaj i zobacz co powinieneś wstawić zamiast "value" czy ktos by mogl podpowiedziec? a czy bedzie to dzialalo w przypadku gdy w okienku pop-up jest formularz do dodawania rekordow do bazy mysql i chcialbym zeby po wcisnieciu "dodaj" przeszlo mi do skryptu dodawania "insert into" a nastepnie ten swiezo dodany rekord wrzucony w odpowienie pole na stronie index.html (przykladowo) ? podpowiedzcie pozdrawiam dobra, juz to zczailem z tym "value" ale dalsza czesc zapytania jest nadal wazna. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:01 |