![]() |
![]() |
--ahilles107-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
![]() jka moge sprawić aby po zaznaczeniu checkboxa w formularzu wysyłal on wartośc 1 do rekordu $ok ![]() mam tyle (wiecej w komentarzach ![]()
po ukończeniu udostepnie cały system ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien, czy o to Ci chodzi, ale może tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2007 Skąd: Lubelskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie io tak też mozna ale chciałbym zrobić to w obrebie tego co już mam
![]() dopiero się ucze i z myql i formularzami sobie średnio radze ![]() te nsposób zapisania napewno bedzie zmieniał wartość a jak go zaimplementować do całej struktury formularza. Chodzi mi o to żeby wysłac to wartośc podobnie jak wysyłam tekst np w tytule artykułu, |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Kod $ok = addslashes(nl2br (htmlspecialchars ($_POST['ok']))); //tutaj nie wiem co wpisac;/ to co wpisałem jest tylko po to <br> //zeby skrypt chodził if ($tytul && $tresc_krotka && $osoba && $tresc && $ok) Skoro sprawdzasz $ok w warunku, to po co jednocześnie maltretować przy tym bazę? Jest to widoczność artykułu, czy coś? Jeśli nie, to IMHO nie ma zupełnie sensu wciskania dodatkowego pola... To moje 0.03PLN na podstawie tego, co napisałeś. Jeśli chodzi Ci o coś innego co do tego $ok, to napisz. Cytat te nsposób zapisania napewno bedzie zmieniał wartość a jak go zaimplementować do całej struktury formularza. Ten, czyli jaki. Zmieniał wartość - jaką na jaką? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Poland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ;) jka moge sprawić aby po zaznaczeniu checkboxa w formularzu wysyłal on wartośc 1 do rekordu $ok ![]() mam tyle (wiecej w komentarzach ;))
po ukończeniu udostepnie cały system ;) Lepszą formą używania checkboxa jest następująca konstrukcja
Jeśli ma być domyślnie zaznaczony, to dodajemy parametr checked="checked". Teraz jeśli chcesz sprawdzić, czy jest zaznaczony, to robisz w kodzie:
Polecam tę formę zamiast grzebanie z $_POSTami i parametrem "value" dla checkboxa. Pozdrawiam. |
|
|
-TMC- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: ZG Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
od razu poprawiłbym:
oraz: ktoras przegladarka nie przekazuje, jesli nie masz value ustawionego;p Ten post edytował crunch 12.09.2007, 12:40:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:53 |