![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pierwszy mi łądnie chodzi nie wiem co zrobic w drugim gdy klikam czytaj dalej tylko puste pole |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim, sprawdź czy to drugie zapytanie jest poprawne: mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, potem pomyślimy dalej
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE $rekord = mysql_fetch_array($query); jak to zmienić ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj cały nowy kod (ten wyżej jest poprawny), z tym błędem. To jest błąd php, a nie zapytania. Jak na razie tyle mogę Ci powiedzieć
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
teraz tylko puste pole |
|
|
![]()
|
|
1. Jesteś pewien, że masz jakieś dane w bazie danych ?
2. Sprawdź co dokładnie zawiera $rekord.
3. Co dokładnie wyświetla się w źródle? 4. mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual działa na innej zasadzie, tzn.:
Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
wyświetla "false"
|
|
|
![]()
|
|
wyświetla "false" I to jest koniec Twojej wypowiedzi? Jak mam/mamy Ci pomóc skoro nie podajesz potrzebnych do tego informacji. Odpowiedz proszę na wszystkie punkty, które wcześniej napisałem, a także jeden dodatkowy, a mianowicie, zmodyfikuj swój kod w ten sposób:
To co zostanie wyświetlone (5 linijka), wklej do konsoli mysql, albo phpmyadmin'a i sprawdź najzwyczajniej czy to zapytanie wyciąganie jakieś dane. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów)
a w bazie napewno mam dane a moze poradzisz mi w jaki sposob moge zrobic to inaczej : mianowicie coś w stylu "czytaj dalej " zebym mogl utowrzyc poczatek wiadomosci na jednej całośc na drugiej bo wlasnie to probowalem wykonac ale mi nie wychodzi |
|
|
![]()
|
|
MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów) a w bazie napewno mam dane Wklej to zapytanie, które wykonałeś w takim razie. a moze poradzisz mi w jaki sposob moge zrobic to inaczej : mianowicie coś w stylu "czytaj dalej " zebym mogl utowrzyc poczatek wiadomosci na jednej całośc na drugiej bo wlasnie to probowalem wykonac ale mi nie wychodzi Możesz: a) Tworzyć rekordy z takimi polami jak body(pełna zawartość) excerpt (zajawka wiadomości). Wyciągasz te dane normalnie poprzez ID. Gdy ktoś kliknie na czytasz dalej zostanie mu wyświetlona zawartość body + ewentualnie, zajawka na początku. - Jak zrobić czytaj dalej? Instrukcje warunkowe poprzez $_GET - Jak wyświetlić wszystkie wiadomośći? mysql_fetch_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual + zapytanie (SELECT) b) Bądź do wiadomości dodajesz tag np. <!-- MORE --> i robisz explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, gdzie pierwszym elementem to będzie zajawka, a drugim pełna treść. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
select * from newsy where id=''
|
|
|
![]()
|
|
select * from newsy where id='' No to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, czemu nic Ci się nie wyświetla. Jakbyś pracował na poprawnym raportowaniu błędów (E_ALL) to uniknął byś takich błędów. Zmienna $id zawiera jakąś wartość? Czy przypadkiem nie masz register_globals = off? Spróbuj dodać zmienną $id:
I następnym razem podawaj więcej informacji! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
DZIEKI WIELKIE
MISTRZU ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 15:11 |