![]() |
![]() |
-matergames- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chciałbym zrobić że jęzeli dany warunek jest spełniony to co 30 sekund wykonuje się skrypt php.
Czy jest to możliwe? Jeżeli tak to prosiłbym o kod, lub chociarz jakis poradnik na ten temat. Odrazu mowie ze chcialbym to zrobic pod windą, więc cron nie bardzo pasuje ![]() Pisze w przedszkolu bo uważam że dopiero "raczkuje", jezeli nie ten dział proszę o przeniesienie ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W windowsie masz harmonogram zadań :] JS nie jest dobrym rozwiązaniem ponieważ, można go wyłączyć, więc nie daje Ci pewności, że ten skrypt php zostanie napewno co 30 sekund odpalony. Nie mniej jednak, jeżeli to ma działać po stronie klienta, bo tak też wydaje mi się, że chcesz zrobić to myślę, że dobrze by było jakbyś poczytał o ajax'ie, na Wortalu i na forum było o tym wiele razy poszukaj
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
-matergames- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niby coś czytam o ajaxie, ale rozumiem z tego co nic
![]() Czy mógłbym dostać jakąś podpowiedź. (Na skrypt to ja nie licze, ale jak ktoś sie nudzi.. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz gotowca, (prototype to framework do js/ajax): http://wiki.script.aculo.us/scriptaculous/...riodicalUpdater
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rozwiązaniem jest też CRON ;]
|
|
|
![]()
|
|
Rozwiązaniem jest też CRON ;] Cytat Odrazu mowie ze chcialbym to zrobic pod windą, więc cron nie bardzo pasuje Czytamy temat od początku ![]() ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Odrazu mowie ze chcialbym to zrobic pod windą, więc cron nie bardzo pasuje http://cronw.sourceforge.net/ -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już wszystko mam.
Wszystkim dziękuje za pomoc ![]() Założyłem sobie konto, bo myśle, że będzie mi jeszcze potrzebna wasza pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:26 |