![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem ze skopiowaniem pliku z dysku na serwer. Oto fragment kodu formularza:
następnie po wciśnieciu wysłij mam:
...
I w konsekwencji wyświetla mi się taki błąd: Warning: copy() [function.copy]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2145 is not allowed to access /home/www/gabo.pl/public_html/edycja/htmlarea/galerie/filmy owned by uid 0 in /home/www/gabo.pl/public_html/incl/strony.php on line 218 Warning: copy(edycja/htmlarea/galerie/filmy/798d.jpg) [function.copy]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/gabo.pl/public_html/incl/strony.php on line 218 Kopiowanie pliku nie powiodło się... Nazwa pliku: 798d.jpg Rozmiar pliku: 9808 tymczasowo: /tmp/phpypThWp Typ przesłanego pliku: image/pjpeg copy(/tmp/phpypThWp, edycja/htmlarea/galerie/filmy/798d.jpg) Prosił bym o wszelkie wskazówki bo niby to proste a nie mogę sobie z tym poradzić. Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja uzywam cos takiego: move_uploaded_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual PS to kod zywcem wziety z jakiegos mojego skryptu. -------------------- I WANT TO BELIEVE
Co to, to nie mogę powiedzieć 8) --==SGC SG1==-- <<Jaffa Kree!!!>> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LUDZIE!! Kto uczy takiego czegos?! Jak sie czyta stare kursy to tak jest!
1. $HTTP_POST_FILES dawno sie nie uzywa! Uzywa sie $_FILES 2. copy() to tez juz przestarzala metoda. Jak napisal poprzednik - move_uploaded_file() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:35 |