![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Używam czegoś takiego by automatycznie przekierowywać albo odświeżać stronę:
No i niby pięknie, bo działa zupełnie poprawnie i uzyskuję to co chcę, ale chciałbym pozbyć się tego wychodzenia i wchodzenia w php z pomocą <? i ?>. Chodzi głównie o estetykę kodu, probowałem wstawić ten <script> w echo, tyle że przy tym pierwszym pojedynczym cudzysłowie gubi się PHP, natomiast jeśli tam wstawię podwójny, to JS się nie podoba. :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Escape'uj cudzysłowia, lub apostrofy.
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kiedyś już probowałem Escape'ować, ale wtedy probowałem apostrofy i nie wychodziło. Nie pomyślałem o robieniu echo "": zamiast echo '';
Sprytnie. Wielkie dzięki! ;] EDIT: Sprawdziłem teraz i udało mi się z echo '';. Musiałem coś źle robić wtedy. Dzięki jeszcze raz ;] Ten post edytował Wieviór 11.09.2007, 11:10:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Escape'uje się zawsze te znaczki, którymi otoczona jest konstrukcja echo lub print. Jeśli masz print " to escapujesz ", jeśli masz apostrofy, to escapujesz apostrofy.
![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej to zrobić TAK? Jeśli ktoś sobie w przeglądarce wyłączy JS, to strona nie będzie się odświeżać, a tak zawsze.
-------------------- |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
@qqrq: Na pewno lepiej, ale nie w moim przypadku, przeładowuję w środku strony i nie chcę się bawić w odwoływanie się do <head></head> ;]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wieviór => Tzn. Twój kod JS ma być wywoływany wraz z jakimś zdarzeniem? Co to znaczy "w środu strony"? Masz dużo includowanych plików i nie chce Ci się szukać w index'ie i robić warunków?
![]() -------------------- |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Robię to przekierowanie przy logowaniu, czyli tak - z jakimś zdarzeniem, odwoływać się do head mi się po prostu nie chce
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest to zgodne z żadnymi standardami ale przekierowanie <meta> możesz umieścić w każdym miejscu na stronie.
Ale moim zdaniem najlepszy sposób to buforowanie ob_start() + ob_end_flush() + header(Location:....). -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zrób tak
<? echo "<script>setTimeout('document.location = \"strona.php\"', 1000);</script>"; ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:03 |