![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wczytać dane z pliku tekstowego o "aa.txt". Plik "aa.txt" przedstawia się następująco:
Kod tytul=Jakiś Tytuł rodzaj=klasyka rodzaj=planszowa rodzaj=strategiczna jezyk=polski jezyk=angielski Z tego co dowiedziałem się z kursu to "Funkcja file($nazwa_pliku) zwraca tablicę, w której każdy element jest osobnym wierszem z pliku, którego nazwa jest podana w parametrze.", a więc: Kod $plik = implode('', file('nazwa_pliku')); Tylko zupełnie nie wiem jak to zastosować z podanego przezemnie pliku tekstowego. Chciałbym, aby zmienne zostały przypisane w taki sposób, aby efektem wczytania danych z tego pliku było coś takiego w kodzie html: Kod <b>Jakiś tytuł</b></br><b>Rodzaj gry:</b> klasyka, planszowa, strategiczna.</br><b>Język gry:</b>polski, angielski. Prosiłbym o nakierowanie mnie w jaki sposób uzyskać taki efekt. Ten post edytował Lukas83 10.09.2007, 14:40:49 -------------------- Początkujący.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:35 |