![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzisiaj wygrzebałem kolejną funkcję, a w zasadzie dwie.
Tryb prosty
Tryb zaawansowany
Opis trybu prostego Linijki o numerach parzystych (przy numeracji od zera) lub nieparzystych (jeśli od 1) będą pytaniami, a linijki pod nimi będą odpowiedzią. Jeśli liczba linijek będzie nieparzysta to system to wykryje Przykład: (dla przykładu na samym dole: pytania.txt) Kod 2*5= 10 Adam Mickiewicz ma na imie? Adam Pierwiastek kwadratowy z 16 4 Kolejne pytanie kolejna odpowiedz Pytanie ktore sie nie wyswietli Opis trybu zaawansowanego Linijki zaczynające się od ) będą pytaniami, linijki zaczynające się od : będą odpowiedziami, natomiast linijki które nie zaczynają się od ) lub : będą komentarzem Przykład: (dla przykładu na samym dole: pytania2.txt) Kod )Pytanie 1 :odpowiedz pierwsza :odpowiedz druga komentarz :tdadadakda jeszcze jeden komentarz )Pytanie drugie kolejny komentarz :Tylko jedna odpowiedz Przykład:
Ten post edytował radex_p 9.09.2007, 17:46:14 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakieś zastosowanie tego ? Bo ja nie widze niczego sensownego w czym mogl bym to uzyć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm... w zasadzie nie wiem po co napisałem ten skrypt, ale zastosowań jest mnóstwo:
stworzenie np. systemu ankiet, czy quizów rodzaj zabezpieczenia antyspamowego, itd. No i dodam że źle określiłem nazwę tematu (... z pliku), ponieważ równie dobrze wpisy mogą być w DB -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może jakiś gotowy przykład...Chciałbym zobaczyć jak działa w "praktyce"
|
|
|
![]()
|
|
Widać, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem
![]()
a trochę wyżej masz przykłady plików (patrząc na pliki będzie to pytania.txt i pytania2.txt) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozumieliśmy się trochę. Chodziło mi o jakąś stronę gdzie zastosowałeś ten generator
![]() Ps: Czytać ze zrozumieniem umiem ;p |
|
|
![]()
|
|
Aha. No więc przepraszam. Prześle na serwer
![]() http://radex.byethost18.com/Fnc/pytania.php A pliki: http://radex.byethost18.com/Fnc/pytania.txt http://radex.byethost18.com/Fnc/pytania2.txt -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Oto własnei mi chodziło. Dziękuje i mam nadzieję ze więcej nie będziemy mieć takich nieporozumień.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:03 |