![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób wyłączyć zamiane kodów ascii, na znaki?
Chodzi mi oto, aby po wejściu na moją strone w ten sposób: Kod strona.pl/?code=napis%20napis skrypt nie łapał tego jako "napis napis", tylko jako "napis%20napis" Z góry dzięki za odpowiedź! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie oto chodziło :PProblem w tym, że musiałbym wtedy pozamieniać wszystkie znaki na ich kody ascii i gdyby ktoś wszedł o tak:
Kod strona.pl/?code=napis to nie widziałbym "napis" tylko kody ASCII.Przykład:Jeżeli ktoś wpisze "strona.pl/?code=%28" to ma się wyświetlić %28 a jeżeli wpisze "strona.pl/?code=(" to ma wyświetlić sie '('.@EDIT Wyjaśnie inaczej bo widze, ze nie wszyscy zrozumieli.W zmiennej "code" przechowuję jakiś nick np. Macok.Problem w tym, że gdyby nick wyglądał tak: "Macok%28", to mój skrypt zinterpretowałby to jako "Macok(". Ten post edytował Macok 8.09.2007, 15:10:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rawurlencode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual przed wstawieniem nicku do adresu strony
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
_GET samo przetwarza sobie wszystkie dane urlencode(), wiec ja zawsze sam sobie budowalem tablice poprzez $_SERVER['QUERY_STRING'].
Nie jestem pewien czy dziala, ale logika podobna i pewnie duzo osob zrozumie ![]() Tutaj jest tylko jedno-poziomowa tablica, ale mozna dac wiecej... I sie nie czepiac glupich bledow (ale poprawic owszem) bo pisalem na szybko ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:21 |