![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Postawiłem na swoim komputerze własny serwer Apache2 + PHP, wszystko pięknie działa, ale problem pojawia się przy instalowaniu jakiegoś CMS-a (w tym przypadku testowo jPortal). Wyskakuje błąd:
Czekam na pomoc! -------------------- Procesor: 2,4 GHz Dysk: 180 GB Ramy: 1538 MB Grafika: GeForce 256 MB |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no a baze jakas masz na tym "serwerze" ?
jezeli zdalnie chcesz sie polaczyc z jakas baza na innym serwerze musi byc ona tak skonfigurowana zeby zezwalac zdalne polaczenie. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bazy danych nie instalowałem, ale chciałem wykorzystać zewnętrzną, w moim przypadku freemysql.net - ona raczej zezwala na zewnętrzne połączenia.
Próbowałem również na bazie danych z serwera nazwa.pl - która na 100% pozwala na zewnętrzne połączenia i również nie chciało się połączyć Może zła konfiguracja php.ini ? Albo zła konfiguracja APACHE? -------------------- Procesor: 2,4 GHz Dysk: 180 GB Ramy: 1538 MB Grafika: GeForce 256 MB |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php.ini ani apache na twoim serwerze nie ma nic do rzeczy.
moze wpisales zly host, zly login zle haslo badz nazwe tej zewnetrznej bazy? -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:37 |