![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pewien problem, a mianowicie używam funkcji include do wczytywania zawartości zewnętrznej strony do strony glownej po kliknieciu na linka w menu. Wszytsko jest fajnie, tylko że include dodaje jedynie zawartość, a że ja jestem początkujący to nie wiem jak usunąć poprzednią zawartość ze strony głównej przed wczytaniem nowej. Prosze o pomoc i z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. Wstawiam kod: <div id="container"> <div id="centerwrapper"> <div id="center"> Tutaj wyświetla sie dołączona zawartość i trzeba wykasowac poprzednia. <?php $go=$HTTP_GET_VARS["go"]; switch($go) { case "zabiegi": include("Zasoby/Strony/zabiegi.html"); break; case "kontakt": include("kontakt.html"); break; case "strona_glowna": include("strona_glowna.html"); break; } ?> </div> </div> <div id="left"> A tutaj są linki do stron które wczytuję. <dl> <dt>Terapia dźwiękiem</dt> <dd><a href="#">Działanie</a></dd> <dd><a href="#">Moc uzdrawiająca</a></dd> <dd><a href="?go=zabiegi" title="Zabiegi">Zabiegi</a></dd> </dl> </div> </div> Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Przecież ten kod powinien nadpisywać (?), a nie dopisywać do zawartości diva. Po prostu includujesz właściwą stronę w wybranym miejscu. Jak może Ci, przy tym kodzie, pozostać stara treść?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to zobacz sobie http://www.misyigongi.pl/glowna.php i nacisnij menu Zabiegi to Ci dopisze zawartość strony. Nie wiem ale to chyba przez to że zawartość strony glownej jest wpisana juz w divie. Moze to byc przez to?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Popraw proszę tytuł i zawartość na zgodne z zasadami forum Przedszkole
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Już chyba wiem o co Ci chodzi. W includowanych plikach (w tym przypadku tym z różnistymi masażami) wywal wszystko od <html> do <body> i </body></html> - zostaw samą treść podstrony.
|
|
|
![]()
|
|
Tak zrobiłem i śmiga i buczy
![]() Cysiaczek: A jak zmodyfikowac temat, tzn. jak teraz dopisac te [PHP]? Ten post edytował gregoryg 8.09.2007, 12:40:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przy każdym poście masz przycisk "edytuj" - kliknij
![]() Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 05:06 |