Jaki macie dobry sposób na logowanie z zaznaczeniem opcji "Zapamiętaj"? Czytałem wiele na ten temat, i na forum i wyszukując i żadna metoda nie była dla mnie dobra, bo zawsze te sesje znikają :/
Mam taki kod:
index.php:
<?php
?>
ten plik includuje plik layout.php, który z kolei includuje plik log_in.php, w którym jest coś takiego:
<?
if (!isset ($_SESSION['loginek'])) {
if (!isset ($_POST['logowanie'])) {
echo '<form method="POST" action="index.php"><input type="hidden" name="logowanie"> <table cellspacing="2">
<tr><td>Login:</td><td><input type="text" name="login"></td></tr>
<tr><td>Hasło:</td><td><input type="password" name="haslo"></td></tr>
<tr><td colspan="2" height="5"></td></tr>
<tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" value="Zaloguj" name="Submit"></td></tr>
</table>
</form><a href="">Rejestracja</a>';
} else {
if (!empty ($_POST['login']) AND
!empty ($_POST['haslo'])) {
$sql = "SELECT * FROM users WHERE level>=1 AND login = '".$_POST['login']."'";
if ($bazalogin['haslo'] == $_POST['haslo'] AND $bazalogin['level'] >= '1')
{
echo 'Zalogowano pomyślnie!'; $_SESSION['loginek'] = $bazalogin['login'];
$_SESSION['layout'] = $bazalogin['layout'];
$_SESSION['uid'] = $bazalogin['id'];
$_SESSION['roz'] = $bazalogin['roz'];
?><script>setTimeout('document.location = "index.php"', 0);</script><?
} else {
echo 'Podano nieprawiłowe dane!'; ?><script>setTimeout('document.location = "index.php"', 1000);</script><?
}
}
}
} else {
if (!isset ($_GET['userakcja'])) {
echo '<b>Witaj '.$_SESSION['loginek'].'</b><br> :: <a href="index.php?userakcja=logout">Wyloguj</a><br> :: <a href="">Panel użytkownika</a>'; } elseif ($_GET['userakcja'] == 'logout') { // Wyloguj
echo 'Zostałeś wylogowany.'; ?><script>setTimeout('document.location = "index.php"', 300);</script><?
}
}
?>
Logowanie działa, wylogowywanie też, i wszystko pięknie... no tylko jak zrobić z tą opcją "zapamiętaj mnie"...?