![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
siemka all!mam skrypt ktory pokazuje uzytkownikow online niestety niepokazuje uzytkownikow online ktorzy sa zarejestrowani w serwisie czy moglby mi ktos podpowiedziec jak moge wyswietylic tych uzytkownikow z gory dzieki pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyszedłeś ze standardowego ostatnio założenia, że wszyscy wiedzą, o czym mówisz.
Sprecyzuj, pokaż jakiś kawałek kodu, naucz się posługiwać językiem polskim, może znakami interpunkcyjnymi, nie wiem... W każdym razie ja z postu powyżej zrozumiałem tyle, że skrypt działa poprawnie - wyświetla tylko tych online, reszta spoczywa w bazie i czeka na wyświetlenie, aż się zalogują... Tyle zrozumiałem, a jak ma ten skrypt działać w założeniu, tego już niestety nie wiem. Napisz też, czy korzystasz z jakichś szablonów, czy kod piszesz sam. Pozdrawiam. Ten post edytował Hazel 7.09.2007, 22:33:05 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz zrobic ze przy logowaniu usera zapisujesz do bazy do tabeli zarejestrowani_online kolejny wpis
zeby wyswietlic ile jest online poprostu zliczasz wiersze w tabeli zarejestrowani_online. mozesz do tej tabeli zapisywac login, data logowania i co tam jeszcze ci potrzebne. pozniej bedziesz mogl wyswietlic kto z zarejestrowanych jest online i od jakiego czasu itd. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzeiki AxZx kolego bede probowal to jakos zrobic pozdrawiam a jewszcze kilka slow dla Hazel panie hazel kolega Axzx dobrze zrozumial o co mi chodzi oi bez problemu odpowoiedzial na moj problem a jak masz czlowieku problemy z kojarzeniem faktow i logoicznym mysleniem polecam jakas ksiazke np:
http://www.dobreksiazki.pl/b4340-nauka-log...go-myslenia.htm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ten post edytował martino277 8.09.2007, 10:54:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:39 |