![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacząłem korzystać z prototype i zawartym w nim funkcji sortable.serialize dla posortowania kilku pól. Podstawowe znalezione przeze mnie skrypty działają bardzo sprawnie dla jednego zestawu elementów. Jednak moje potrzeby wzrosły i chciałbym przekazywać dane z dwóch zestawów posortowanych danych. Stworzyłem sobie kod html z dwoma listami ul i li gdzie zawarte są sortowane elementy. Następnie próbowałem utworzyć funkcję pod przycisk w JS, która posortowałaby mi oba zestawy a następnie zwróciła mi do divów odpowiedź. Więc napisałem coś takiego:
Niestety rozwiązanie ma tą wadę, gdyż aktualizuje się dwukrotnie poprzez wywołanie Ajax.Updater. Więc próbowałem za pomocą jednego poprzez wskazanie parametrów to przesywałania. Miało to tworzyć stringi z posortowanymi wartościami. Jednak zwracało jedynie pierwszy element z sortowania:/
I w obliczu tych faktów mam pytania:) spotkał się ktoś może z tym przypadkiem, że przesyła tylko pierwszy element sortowania? I czy możliwe byłoby przesyłanie w pojedynczym Ajax.Update więcej niż jeden taki postBody - łatwiej się obsługuje takie wygenerowane tablice z posortowanymi danymi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:44 |