![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://info.wsisiz.edu.pl/~oliynyk/Eclipse...pseVsZend2.html
lub http://info.wsisiz.edu.pl/~oliynyk/Eclipse...ipseVsZend2.swf Ten post edytował xaoc 7.09.2007, 10:24:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosta, ale ciekawe porownanie.
Niwygodnie oglada sie na rozdzielczosci 1024/768 i mniejszych, moze sam link do flash-a wystarczy? -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak naprawdę niewiele pokazuje. Przydał by się do tego jakiś komentarz. Ale idea bardzo fajna.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem to pokazuje, że w dziedzinie edycji i uruchamiania kodu PHP obie platformy udostępniają podobną funkcjonalność. Za to różni się trochę interfejs - a zatem jak ktoś się przyzwyczai do jednego to będzie optował za tym, jako "lepszym".
Z tym że Eclipse to platforma do pisania we wszystkich językach, a Zend to chyba tylko PHP? -------------------- l0co
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Bardzo ciekawa prezentacja, jednak nieco uboga. Co nie zmienia faktu, że oglądalo się bardzo sympatycznie.
@I0co: nie zapominaj, że Eclipse jest darmowe, czego o Zendzie nie można powiedzieć ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to tym bardziej jak dla mnie odpada jako środowisko programistyczne - bo by musiało mieć coś ewidentnie lepszego od darmowych tooli, żeby było je warto kupić.
Eclipse - to moja platforma. Dlaczego? Bo nie edytuję tylko PHP, mam tam też edytor HTML, CSS, JavaScript-u. Całą platformę do programowania w Javie. Browser SVN, eksplorer bazy danych, integrację z Tomcatem, narzędzie do synchronizacji plików, diff-a, browser logów itd. A jak czegoś nie mam to szukam pluginu, instaluję go i już mam. Wszystkie narzędzia jakich używam w jednej platformie, po co mam odpalać sobie 5 aplikacji z różnym interfejsem, żeby móc efektywnie działać? Wystarczy mi Eclipse. No i jeszcze - czasem zdarzy mi się coś zrobić koniecznie pod Windowsem - więc po prostu odpalam Eclipse pod Windowsem i na dzień dobry mam zainstalowane wszystkie toole. -------------------- l0co
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 02:12 |