![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiada ktoś może bazę geo adresów ip z Polski? Kiedyś było opengeo.pl, ale zamknięte... :/ Może ktoś ma jakiśostatni zrzut tej bazy ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja też poproszę
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje zwrócić się do tego Pana Tego Pana. Może coś mieć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę nękać "prywatnie" ludzi... więc zapytam tu, jako, że już trochę czasu minęło.
Czy ktoś tą bazę posiada, mógłby jakoś udostępnić? -------------------- Mój sklep prowadzony hobbystycznie: donice bonsai, drzewa i krzewy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mały OT
@Rynraf: mógłbyś nie sprzedawać tych kodów pocztowych bo przecież te bazy chodzą za darmo w sieci -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nawet jesli ktos posiada jeszcze CSV bazy openGeo to jest juz bardzo nieaktualna == bezuzyteczna
-------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Bastion:
Swego czasu deklarowałeś na blogu, że chcesz reanimować serwis openGeo. Czy to ciągle aktualne, czy też porzuciłeś temat? Mógłbym pomóc. A może istnieje jakaś alternatywa? Czy są jakieś bazy zawierające szczegółowe lokalizacje polskich adresów IP? A jeśli nie bazy, to może serwisy pod które można się "podpiąć"? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne, że są takie, nawet darmowe, chodź płatne mają większe bazy... linków nie podam bo nie pamiętam, ale da się to znaleźć w sieci.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@no-name: tak, projekt powróci, jednak aby ustrzec się powikłań własnościwych, zamierzam zebrać adresy od nowa. niestety nie wiem kiedy to nastąpi, gdyż reanimuję klasy według potrzeb : http://docs.jarzebski.pl/
Jeśli chcesz ostatnią bazę CSV, pchnij mi twój adres email na PM to Ci ją podeśle. -------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parę linków, alternatyw, pomysłów:
www.php.net/manual/pl/ref.geoip.php www.maxmind.com/app/geolitecity OT: @Rynraf: mógłbyś nie sprzedawać tych kodów pocztowych bo przecież te bazy chodzą za darmo w sieci To w czym problem? Jak ktoś chce to może pobrać z sieci jak znajdzie i chce taką. Ja jedyną jaką znalazłem to jakąś starą na eMule, z wirusem na dodatek. Nie robię nic złego, nie łamię żadnych licencji, bazę stworzyłem sam. -------------------- Mój sklep prowadzony hobbystycznie: donice bonsai, drzewa i krzewy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:57 |