![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No i w końcu i mnie dopadł ten problem chodzi o cachowanie wyników z mysql lub pewnych części strony. Problem polega na tym że system działa tak że pobiera dane w zależności od login usera podanego w zmiennej GET. Następnie rezultat zapytania jest podawany do smarty jako tablica i wyświetlany. Wykorzystał bym system cachowania smarty jednak jest to niemożliwe gdyż elementy strony mają taką samą nazwę dla każdego usera no i wiadomo o co chodzi :/ Jak by rozwiązać ten problem ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz ustawic $smarty->compile_id = $userName; i wtedy ten sam szablon bedzie kompilowany z inna nazwa dla kazdego usera, albo keszuj tylko wynik zapytania i wstawiaj do tego samego szablonu. W tym celu mozesz wykorzystac Zend_Cache z Zend Framework albo po prostu napisz szybki system keszowania serializowanych tablic.
PS. Nie wiem czy nie da sie przypadkiem ustawic cache_id, zobacz moze w manualu Smarty. Ten post edytował NoiseMc 6.09.2007, 15:40:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dzięki bardzo NoiseMc o to mi chodziło
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 29.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Możesz też zaangażować przechwytywanie output buffer i zrobić cache wysoko poziomowy.
-------------------- Zbiór najlepszych technologicznych artykułów (programowanie, internet, linux)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:50 |