![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, mam pewien problem.
W tabelce mam tło obrazka, i na tym tle chce poustawiać kilka linków. Niestety w starszych przeglądarkach linki się przemieszczają. Na początku ustawiałem przez padding/margin każdy link z osobno w jednej tabeli. IE wysiadał (nowy ok) teraz próbuje robić to przez pozycjonowanie przez 'position: absolute' i tak ustawiam linki. Jednak znów problem z rozdzielczością się pojawił. Chciałem jeszcze zrobić tak aby java sprawdzala rozdzielczosc i tym samym przyznawala rozne css'y jednak nie widzialem jeszcze czegos takiego ;P Czy znasz jakieś lepsze rozwiązanie w tej sprawie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<script type="text/javascript" language="javascript">
var he = screen.height; if (he <= 600) { document.write("<link rel='stylesheet' type='text/css' href='css/style1.css' />"); } else if (he > 600 && he <= 800) { document.write("<link rel='stylesheet' type='text/css' href='css/style2.css' />"); } else if (he > 800) { document.write("<link rel='stylesheet' type='text/css' href='css/style3.css' />"); } </script> Może być coś takiego. Sam tego używam, w tym przypadku interesowała mnie tylko wysokość ekranu. Inne możliwości też są, pisać tak aby się nie sypało ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:00 |