![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Męczę się już od jakiegoś czasu z handler_read_rnd_next i Handler_read_rnd oto co wyciagnalem z MySQL'a
co zrobić aby parametry zmalały? jeśli mógłbym was prosić o dokładne wyjaśnienie? oraz jak sprawdzić dotychczasowy key_buffer_size a później zmienić na większy? z góry dziękuję... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 29.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale w pliku mysql.ini ?
-------------------- Zbiór najlepszych technologicznych artykułów (programowanie, internet, linux)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to że jeśli w phpMyAdmin otwieram "Informacje o stanie serwera MySQL"
to tam wyskakuja mi te niepokojace dane... chodzi o to ze trzeba jakos zoptymalizowac baze.. tylko narazie nawet pomyslu nie mam jak to zrobic... moze jakas podpowiedz odnosnie tego co i jak? caly czas dochodza nowe przeciazenia... ale narazie te ktore wymienilem wyzej sa najwazniejsze... Pozdrawiam, i dziękuję z gory za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 15 Dołączył: 19.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprawdopodobniej nie uzywasz indeksow. W pliku konfiguracyjnym mysql wlacz opcje: log-queries-not-using-indexes. Potem przegladnij sobie plik mysql-slow.log (znajduje sie w katalogu z pozostalymi logami), bedziesz mial tam zapisane wszystkie zapytania ktore nie uzywaja indeksow.
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 23:57 |