![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otóż przewertowałem forum i znalazłem kod który pokazuje pasek postępu.. chciałem go przystosować do MySQL i prubuje tak:
cała funkcja wygląda tak:
i w pętli while przy odczytywaniu wszyskich warunków z bazy:
pokazuje: Cytat Obrazek "http://localhost/jpnew/projekty.php?cmd=skonczone" nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy. a jak bym wywołać funkcje tak:
to żadnych błędów nie wywala |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy zmienna $r[postep] na pewno ma wartość liczbową (czy aby nie jest to pusty string, tablica etc)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, dałem zamiast tego wywołąnia samo $r[postep] i jest liczbą....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to o to biega... W ogóle to dziwnie ten obrazek wyświetlasz... Ten post edytował qqrq 5.09.2007, 23:07:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak też prubowałem.. a czemu niby dziwnie
![]() ![]() nieznalazłem innego sposobu na generowanie prostego pasku postępu.... |
|
|
![]()
|
|
Piszę dziwnie, bo ja to zawsze robiłem tak, że umieszczałem kod generujący obrazek w jakimś pliku (dajmy na to "obrazek.php"),
a potem dawałem w pliku zawierającym właściwy kod strony (np. "index.php", czy "index.html")
Oczywiście ewentualne parametry przekazujemy GET-em w znaczniku "img". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no dobra ale ty pewnie genrowaleś tokeny czy coś w tym stylu co generuje losowo, a ja musze przesłąc liczbę wyczytywaną z bazy i podać jaki postęp został wykonany....
|
|
|
![]()
|
|
No to pobierasz dane z bazy i do skryptu generującego obrazek przekazujesz je GET-em, czy masz coś mniej więcej takiego:
a zmienne użyte tutaj pobierasz z bazy, czaisz? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak wiem już... sprubuje zmienić to do pliku i powiem czy działa...
//EDIT dzięki, poprawiłem.. ale niewiem bo teraz nie powiem bo mam testowo 1 rekord, czy dłużej się bedzie wczytywało niż z funkcji... dałem tak:
Ten post edytował fredzio90 6.09.2007, 13:09:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:06 |