![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 5.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przejde od razu do rzeczy. Przykładowo mam plik index.php i w jednej z tabel mam zamieszczoną składnie switch, która includuje: newsy, download lub kontakt. (Zmienna składni to "strona") Więc przykładowo po kilknięciu w button kontakt (który odwołuje się do składni i includuje kontakt.php) adres będzie wyglądał tak: index.php?strona=kontakt A w tym pliku kontakt.php chciałbym umieścić 2 kolejne linki "Prywatny" "Biuro" i tu się pojawia dla mnie problem. Jak powinna wyglądać składnia (lub coś innego tutaj), aby można było zrobić kolejny "podlink", ale zachowując dalej index.php (czyli np. index.php?strona=kontakt&prywatny czy też index.php?strona=kontakt&biuro) Proszę o pomoc. Pozdrawiam, Morfi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz linki tego typu:
index.php?strona=kontakt&typ=prywatny .. lub index.php?strona=kontakt&typ=biuro a w php składnia switch będzie wyglądała tak:
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 5.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba to jednak nie rozwiąże moich problemów. Tak wogóle to potrzebne mi to jest to zrobienia kategorii "Download" i potrzebowałbym aby po Kliknięciu na np. (mam do wyboru kategorie abc i def) i po kliknięciu oprócz tego, że pojawiają się pliki to na górze nie ma samego Download tylko Download >> abc lub defIstnieje jakiś skrypt lub pomoc w zrobieniu (tutorial) ?Pozdrawiam,Morfi
Ten post edytował Morfi777 5.09.2007, 20:48:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe, to sa podstawy php, doucz sie. Zainteresuj sie takze instrukcja if()
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Łał, to rzeczywiście mi pomogłeś...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
download.php:
Masz tu taki przykład. Mogą byc jakies bledy bo pisane z palca -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 12:38 |