![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam małą bazkę przechowującą zdjęcia(nazwy zdjęć), i ich opis(polski). Chciałbym móc wstawić opis w języku francuskim i angielskim. Moje pytanko jest następujące. Czy mogę w tej samej tabeli umieścić kolumny do przechowywania tekstu w różnych językach ? Jak ustawić np. System porównań dla połączenia MySQL: System porównań (w tabeli): Czy opis w osobnych tabelach ?. Dzięki fifi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz. UTF-8 ustaw.
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na języki ja bym dał osobną tabele i poprostu łącz obie w zapytaniach
kodowanie połączenia ustawisz tak: a jako metode porównywania znaków proponuje utf8_unicode_ci
Ten post edytował devnul 5.09.2007, 17:25:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podpowiedzi.
W zwjązku z tym że temat dotyczy baz pozwolę zadać pytanko. Chodzi mi o połączenie Flasha i Bazy MySQL dokładnie mówiąc o wyświetlanie fotek pobranych z bazy.(Oczywiście w bazie przechowyjwe nazwy fotek). Prosze o linki gdzie mogę na ten temat poczytać. Tylko nie wysyłajcie do księgarni Fifi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google(nie ksiegarnia)-> flash xml php - mnustwo tematów
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:37 |