Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] Problem z session-save-path & session_start
mpapmp

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Panowie prowadze sklepik oparty na zen carcie. Do wczoraj wieczora wszystko było dobrze. Poźniej chciałem doinstalowac sobie forum, jednak wyświetliła mi się informacja, że muszę zainstalować PHP 4(które mam zainstalowane). Od tego czasu pojawiają mi się komunikaty:

1. <?php
  2. Warning: session_save_path() [function.session-save-path]: open_basedir restriction in effect. File(/home/rower/public_html/testowy/cache) is not within the allowed path(s): (/home2/rower/:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home2/functions/sessions.php on line 155
  3.  
  4. Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home2/rower/public_html/nowysklep/includes/functions/sessions.php:155) in /home2/functions/sessions.php on line 112
  5.  
  6. Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home2/rower/public_html/nowysklep/includes/functions/sessions.php:155) in /home2/functions/sessions.php on line 112
  7. ?>

Dlaczego tak się stalo? Jak się z tym uporać? Szukałem białego znaku spacji itd, jednak nic nie znalazłem.. a w linijkach
155 i 112 startuje tylko sesja:
  1. <?php
  2. return session_start();
  3. ?>

Możecie mi coś na to poradzić? Czy problem powstał przez próbę instalacji forum na serwerze? Czy może to po prostu bład właściciela serwera? Ponieważ bład wyswietla się na wszystkich dówch sklepach które mam na serwerze i zawsze odnosi się do tych samych plików w innej lokalizacji..

Ten post edytował mpapmp 4.09.2007, 09:18:11
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:27