![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Znalazlem na forum funkcje ktora usuwa polskie znaki...
Chodzi mi o to ze ta funkcja usuwa mi "kropke" (robie upoload zdjec) a nie widze zeby w tej funkcji bylo usuwanie kropki.... Co mozecie poradzic? --- Następnym razem proszę o dodanie tagu do tematu. --- ~strife |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o preg_replace....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm zrobilem to tak... pokaze razem z uploadem zdjec
Ale zmienia mi tylko pierwsza litere a w reszcze zostaje "śćżą" itdNo i jak wie kto cos na ten temat... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Oki nie mowie ze nie jest to prostrze ale chodzi o to ze jak zrobie upload i dodam zamiane znakow to z pliku ktory nazwalem "żźśąę.jpg" robi mi "zźśąę.jpg" ( zmienia tylko pierwsza litere) a reszt za sotaje bez zmian... ??Ok mozna powiedziec ze poradzilem sobie z tym problemem bo juz mi usuwa polskie znaki tylko jeszcze jedna sprawa... jak zmienic nazwe uploadowanego pliku..... bo na serwerze zapisuje mi sie on i tak z polskimi znakami??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Fakt o kilku rzeczach moglem sam doczytac
![]() Wielkie dzieki za pomoc.... podaje skrypt ktory moze sie komus przydac....za pomoca tego skryptu mozemy przeslac zdjecie na serwer...automatycznie robi nam miniaturki i usuwa polskie znaki z nazwy pliku...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:04 |