![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z polskimi literami ą , ś .... jeśli dołaczam pliki ( funkcja require ) , występują krzaczki
kod : -------------------------------------------- glowna.php
naglowek.inc
stopka Ten post edytował predom 3.09.2007, 12:39:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę poprawić temat aby był zgodny z zasadami forum Przedszkole: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole inaczej topic zostanie zamknięty. A potem edytuj posta i dodaj do niego BB Code.
PS. Zapisujesz w odpowiednim kodowaniu te polskie znaki? (ISO-8859-2) -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat PS. Zapisujesz w odpowiednim kodowaniu te polskie znaki? (ISO-8859-2) tak w naglowek.inc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodziło mi o to czy dodajesz meta tag dotyczący kodowania, ale czy zapisujesz polskie znaki zgodnie z kodowaniem ISO-8859-2. Musisz mieć edytor, który Ci zapisze to z tym kodowaniem. Poza tym po cholerę zapisujesz naglowek.inc w tagach php ? To jest czysty html przecież (tak samo stopka).
Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Cytat Poza tym po cholerę zapisujesz naglowek.inc w tagach php ? no wlasnie co ja robie ![]() Cytat czy zapisujesz polskie znaki zgodnie z kodowaniem ISO-8859-2. no wlasnie :] tu byl blad korzystalem z pajaczka , czasem zajrzalem przez notatnik w pajaczku nie bylo wybranej opcji zapisywania w odpowiednim kodowaniu lub byla a ja cos pomieszalem ![]() dziekuje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:57 |