![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-marynaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
zastananwiam sie od pewnego czemu jak bym mial zrobic plik tekostowy o nazwie takiej jak sie wpisze wczesniej w formularzu.. i nie moge jakos.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a co w tym takiego trudnego:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego? Mało bezpieczne?
-------------------- |
|
|
-marynaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
raczej zostane przy fopen()
|
|
|
-marynaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam kolejny problem:
Kod $fp = fopen(user/$te."." .txt, "w"); $dane = $txt; fwrite($fp, $dane); fclose($fp); echo "http:/blabla.bla.pl/user/$te.txt"; chodzi mi o to zeby plik sie utworzyl w folderze user |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-marynaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
teraz mam problem z sprawdzeniem czy plik istnieje:
Kod <?php
$txt = $_POST['text']; $te = $_POST['tytul']; $s = '/user/'. $te . '.txt'; if (!empty($txt) && !empty($te)) { var_dump(file_exists($s)); if (file_exists($s)) { echo 'Plik nie mogl zostac utworzony'; } else { $fp = fopen('user/' . $te . '.txt', 'w'); $dane = $txt; fwrite($fp, $dane); fclose($fp); echo "http://blabla.yyyyyy.pl/user/$te.txt"; } |
|
|
![]()
|
|
Albo "/user/" albo "user/" albo Glis Kur
![]() -------------------- |
|
|
-marynaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
i po co zasmiecasz temat
![]() |
|
|
![]()
|
|
...
Nie zaśmiecam tylko zwracam uwagę, że w jednym miejscu piszesz "/user/", a w drugim "user/" i tu się może sprawa rypać ze sprawdzaniem czy plik istnieje... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 00:05 |