![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam na poczatek chcialbym zaznaczyc ze slabo orientuje sie w javascript nie mniejjednak juz od kilku godzin probuje odczytacza za jej pomoca zawartosc tagow xml korzystam przy tym z klasy advAJAX.
index.php sorce.xml
action.js
Jedynie co mi sie udaje odczytac w alert to "[object]" mi jednak zalezy na slowie Bzium. Za pomoc i zainteresowanie z gory dziekuje i pozdrawiam. -------------------- Czy sprzedal sie juz czy dopiero ma? Oto pytanie, ktore stawiam wam. A czemu gdy byl, to nic tylko spal? Ze mna co lubie go gadac nic nie chcial. A czemu to gra, a tamtego nie. Chyba nas wszystkich nic nie szanuje. Jaki byl kiedy pil? Jaki byl kiedy gral? Czy to ten czlowiek sam czy moze rozni dwaj?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w wyniku wykonania getElementsByTagName() ....pobierasz kolekcje obiektow (Elementow DOM)...
Wpisz na google "DOM javascript" i czytaj do oporu;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema, tez sie nie znam bardzo na JS ale sprubuje pomuc ^^
dla pobrania pierwszej zawartosci z 'tag powinny byc chyba cos takiego :
w item wpisujesz numer elementu tag w pliku xml... a firstChild.data zwraca ci jego wartosc ... ... u mnie dziala ^^ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.06.2025 - 17:16 |