![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie odnosnie aliasow w propelu.
Jak moge ustawic alias dla kolumny za pomoca Criteria API lub bezposrednio za pomoca obiektow [nazwaTablicy]Peer? Zalezy mi na takim dzialaniu jakie mozna osiagnac za pomoca surowego SQL przy pomocy takiej kwerendy . Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Glinnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) takie cos jak aliasy dla kolumn istnieja(sprawdz sobie ten kod, ktory napisalem )
2) chodzi mi o jakis sposob, ktory umozliwia zrobienie tego nie za pomoca SQL'a, lecz za pomoca metody z klasy np. Criteria. W klasie Criteria istnieje cos takiego jak addAlias(), ale w dokumentacji jest to opisane jako alias dla tabeli, a mi jest potrzebny dla kolumny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzieki. Dokladnie o to mi chodzilo. NIe wiem dlaczego nie moglem znalezc. Szukalem w dokumentacji i nic ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:50 |