![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób można (i czy można) odczytać tytuł strony? czyli to co znajduje się pomiędzy znacznikami <title></title>?
Próbowałem już wielu sposobów i nic nie chciało działać. Z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował ilder 2.09.2007, 14:28:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po co Ci to? Przecież tytuł strony masz w nagłówku przeglądarki.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz to "odczytać"?
Możesz to zawsze w zmiennej zapisać, tylko po co? I w ogóle, o co Ci chodzi? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
preg_match()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz, ale nie zrozumiałem...
Co ma preg_match() do problemu? Aż tak cieżko kapujący jestem? Równie dobrze mógłbym napisać: mysql_unbuffered_query() i związek byłby taki sam, jak mi sie wydaje ![]() -------------------- ![]() |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jest jeszcze jeden sposób - spojrzeć na taki (zazwyczaj niebieski) pasek u góry koło ikonki przeglądarki (Firefox, Opera ew. Explorer) i przeczytać ;]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś już o tym pisałem
![]() ![]()
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Skąd: Gryfino Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Określ czy chcesz odczytać tytuł ze strony czy odczytać go z bazy danych i wpisać w miejsce tytułu.
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie, i popraw tytuł topiku, bo nie wiem czemu moderatorzy śpią
![]() Zasady masz tutaj. Ten post edytował Hazel 1.09.2007, 18:56:57 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
@hazel - chciałbys
![]() @ilder 1. Popraw proszę tytuł‚ topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole 2. Możesz też spróbować poprzez DOM
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wybacz, ale nie zrozumiałem... A to już nie moja wina ![]() Ten post edytował envp 1.09.2007, 20:47:35 |
|
|
![]()
|
|
Sprzeczałbym się...
Jak TomASS napisał, o co chodziło, to jakoś zrozumiałem ![]() Kwestia przekazu - trochę lenistwo Cię zjadło w poprzednim poście ![]() A wina leży pośrodku. Btw, koleś zadał pytanie i dam głowę, ze od tamtej pory nie był na forum i olał sprawę, a topik kwitnie od nikomu niepotrzebnych postów w stylu $this... ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaglądam tylko nie mam czasu na zastosowanie porad. Ale wielkie dzięki za pomoc. Jutro przeczytam dokładnie i przetestuję porady.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Porady poradami, ale temat mogłeś poprawić...
Zamykam i otworzę po skontaktowaniu się ze mna (lub innym moderatorem) poprzez PM. Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie chodzi o to, że używam CMSa Joomla i tytuł jest sklejany z różnych elementów. I chciałem zrobić tak, że w nagłówku <h1> pojawia się ta sama treść co w <title>. Użyłem do tego poniższego fragmentu kodu:
Niestety kod ten nie działa przy komponencie SOBI2 i nic się nie wyświetla. To jest mój główny komponent. @TomASS Niestety kod ten nie działa. Ląduje w return false A jeżeli pozbędę się if:
to na stronie mam całkowicie pusto w miejscu kodu. @kurdak Wydaje mi się, że prościej byłoby odczytywać <title> ze strony. @Cysiaczek spróbowałem wykonać:
efektem był tekst: documenttitle bez kropki czy żeby DOM mi działał coś muszę doinstalowywać? |
|
|
![]()
|
|
Jeśli chodzi Ci o coś takiego, to rację miał Cysiaczek.
A że pomieszałeś JS z PHP, to Ci wyświetla jakieś bzdury. Prawidłowy kod: Chyba nigdy w JS nie pisałeś? Pozdrawiam. Ten post edytował Hazel 2.09.2007, 15:10:09 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
dzięki Hazel
rzeczywiście pomieszałem PHP z JS bo i niedużo piszę i wyłącznie na własne potrzeby raczej zajmuję się e-marketingiem nie chciałbym jednak stosować rozwiązania które podałeś, bo nie wiem czy prawidłowo zareaguje Google na taki <h1> wolałbym wykonać to po stronie serwera tylko nie wiem czy jest to możliwe? |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście, że się da.
added: jeżeli o to chodzi. Ten post edytował Hazel 2.09.2007, 20:15:10 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Moje zachwycenie było tylko chwilowe. Niestety kod jest dalej nie do przyjęcia. W źródle mam to samo:
Czy nie ma jakiejś zwykłej zmiennej lub tablicy, która przechowuje tytuł strony? Kod JS raczej jest nieczytelny dla Google. -------------------------------- Albo inaczej: Wiem, w którym miejscu jest tworzony <title>. Jest to inny plik. Czy można jakoś jednorazowo zdefiniować zmienną globalną, która będzie istniała w każdym przetwarzanym pliku? Umieściłbym w nim <title> i nie byłoby problemu. Ten post edytował ilder 11.09.2007, 19:36:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:56 |