![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2006 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam liste towarow wyswietlana na jednej stronie. Z bazy pobierane sa rekordy: 'obrazek' , 'tytul', 'opis' i wyswietlane. Jest takze przy kazdym towarze przycisk : "wiecej" . Po ktorego kliknieciu chcialbym zeby wyswietlal sie w popupie wieskzy opis ( 'opisw' z bazy). Chcialbym zrobic to jakos przez js przez np cos takiego:
Nie wiem tylko jak i czy mozna jakos przeslac id rekordu danego do: "aparaty_more.php" stosujac taki js. Tak aby skrypt wyswietlajacy wiekszy opis wiedzial z ktorego : "opisw" korzystac. Wydaje mi sie ze bede musial pokombinowac z <form method> i dodaniem styli do "submita". Ale moze zna ktos jakis sposob(sztuczke z js i popupem) ? np zeby popup wyswitlal juz sama tresc rekordu z bazy? Ten post edytował neoangin 31.08.2007, 15:11:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
window.open w JS zwraca nowy uchwyt do okna. Możesz go potem wykorzystać, aby uzupełnić informacje w tym oknie z okna, gdzie jest ta lista produktów, czy co Ty tam masz.
![]() Ja bym to tak wykonał: jest link <a href="java script:showMoreInfo(2);">Więcej o produkcie nr 2</a> wywołuje on funkcję showMoreInfo, która może po ID elementu robić tak: - wywołuje asynchronicznie skrypt PHP element_info.php?id=2 - zbiera informacje z wywołania tego skryptu - wyświetla okienko - uzupełnia to okienko o pobrane informacje. Trochę tego jest. Mam nadzieję, że ja Cie poprawnie zrozumiałem, oraz Ty mnie. ![]() -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2006 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm no tak ale czy zapis z heada:
Kod <script language="JavaScript1.2"> function NoweOkno($nr){window.open('more_info_a.php?id=$nr', 'Aparaty', 'toolbar,menubar,scrollbars,resizable, height=300,width=300');}; </script> musi byc w znaczniku php? w body jest:
A sam plik: more_info_a.php , chce by wygladal tak:
Jak to powinno byc z tym Noweokno($nr)? , bo przy moim zapisie kodu, link nie dziala Ten post edytował neoangin 3.09.2007, 14:03:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
function NoweOkno($nr) Chcesz, żeby to działało? Usuń znak dolara, w JS zmienne nie są poprzedzone dolarem. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
zmienilem tam gdzie bylo ($nr) na (nr) . Ale nadal nie dziala. Wyswietla sie po kliknieciu na dole: 'blad na stronie' i nie otwiera sie popup
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
function NoweOkno(nr)
{ window.open('more_info_a.php?id='+nr, 'Aparaty', 'toolbar,menubar,scrollbars,resizable, height=300,width=300'); } Widać różnicę? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:14 |