![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-pablo88- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witajcie,
załóżmy mam 30 pół radio na stronie. Każde pole radio ma 2 opcje: przenieś i usuń. Cytat(Przykład) Załóżmy że użytkownik w polu: nr 2 kliknie na przenieś oraz w polu nr 7 kliknie na usuń oraz w polu nr 12 kliknie na usuń oraz w polu nr 13 kliknie na przenieś oraz w polu nr 22 kliknie na usuń oczywiście to jest przykładowa kombinacja, chodzi mi po prostu o to że nie mam pomysłu na wysłanie tych klikniętych danych do następnej strony która już coś zrobi z tymi danymi. Myślałem żeby przez get dać np. b.php?2=przenies&7=usun&12=usun&13=przenies&22=usun ale takie wyjście założe się nie jest najwydajniejszym, a poza tym pół radio może mi kiedyś przybyć do dziesiątek... I czekam na Wasze propozycje jak takie coś rozwiązać.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
metoda GET jest złym rozwiązaniem, wykorzystaj POST która nie ma takiego ograniczenia w długości znaków do przesłania jak GET
a odbiór to standard $_POST["zmienna"]; Możesz odpowiednio nazwać zmienne np. zmienna1... zmiennaN i odczytywać je w pętli for gdzie zmienna$i Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-pablo88- |
![]()
|
Goście ![]() |
mike, dziękuje Ci bardzo !
|
|
|
-pablo88- |
![]()
|
Goście ![]() |
jeszcze jedno pytanko, mianowicie mam później po przesłaniu ładną tablicę:
i jak zahaczyć pętlą tak, aby sprawdziła [1], [2], [3], [4]. [5] itd. i w zależności czy delete czy move odpaliła odpowiednią funkcję ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:05 |