![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam formularz z danymi dział, temat , link ,opis ,załącznik Po wypełnieniu tych pól powinno działać coś takiego
Problem jest taki że nie dodaje pliku na serwer Dzięki Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie powinno przypadkiem być:
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie powinno przypadkiem być:
![]() No tak ale chciałem żeby załącznik był opcjonalny, nie koniecznie go trzeba dodać. Można to jakoś obejść ? -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo po wykonaniu jednej z instrukcji w pętli if else kończysz działanie skryptu exit;
przenieś upload do pętli i tam sprawadzaj, czy jest plik przesłany - jeśli tak to zapisuj go Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
bo po wykonaniu jednej z instrukcji w pętli if else kończysz działanie skryptu exit;przenieś upload do pętli i tam sprawadzaj, czy jest plik przesłany - jeśli tak to zapisuj goŁukasz a troszkę jaśniej raczkuję troszkę :)Oki dziękiNa razie poradziłem sobie tak , że wywaliłem exit ('lipa'); i działa tak jak chciałem.Może kiedyś jak dorosnę to to rozwinę ![]() -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. zamiast print echo - szybciej sie wykonuje
2. znacznik font jest juz wykreslony ze specyfikacji xhtml, uzywaj css jeśli się nie dodaje plik to: 1. sprawdź czy masz prawa zapisu do katalogu pliki ustawione na serwerze 2. podejrzyj tablice $_FILES['plik'] co zawiera -------------------- |
|
|
![]()
|
|
1. zamiast print echo - szybciej sie wykonuje2. znacznik font jest juz wykreslony ze specyfikacji xhtml, uzywaj css Ale nie dodaje pliku. W MySQL widać go ale fizycznie nie dodaje go na serwer ?RedelekOKI działa DZIĘKI SERDECZNE ZA POMOC jeśli się nie dodaje plik to:1. sprawdź czy masz prawa zapisu do katalogu pliki ustawione na serwerze2. podejrzyj tablice $_FILES['plik'] co zawiera ![]() -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:25 |