![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ostatnio znalazłem taki skrypt rejestracji w php ale moje pytanie brzmi tak nie mogę sobie poradzić z jego ustawieniem poniżej przedstawię jego strukturę oraz co zrobiłem bo możliwe że coś źle.
A więc tak pokaże na moim testowym koncie yoyo.pl stworzyłem bazę mysql w niej tabele members a w tej tabeli 3 kolumny username o wartosci varchar (20) password o wartości varchar (100) oras email varchar (100) w bazie zrobiłem chyba wszystko dobrze poniewarz brałem na wzór ten oto przykład
tu jest link do screena:http://img339.imageshack.us/my.php?image=47422889rf7.jpg Wydaje mi się że tu zrobiłem wszystko dobrze więc pokaże wszystkie pliki i ich zawartość (login.php,logout.php,register.php oraz config.php) 1:login.php
2:logout.php
3:register.php
i 4 w którym najprawdopodobniej siedzi problem config.php
tam gdzie localhost userbazy i hasło zamieniłem na dane localhost-mysql2.yoyo.pl userbazy:db378142 i haslo-(wiadomo ze nie podam) Gdy probuje zarejestrować pisze: Access denied for user 'db378142'@'%' to database 'db' sami zresztą sprawdźcie www.marcek.yoyo.pl/register.php Nie wiem o co chodzi i co jest źle ale wiem że kiedyś to robiłem i działało może zapomniałem i namieszałem coś jeśli możecie to pomóżcie będe wam wdzięczny P.S kod jest jeszcze nie zabezpieczony bo to tylko ściągawka do tego żebym sam zrobił Jeszcze raz z góry dziękuje za pomoc. Ten post edytował Marcek 30.08.2007, 12:42:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz problem z podłączeniem się z bazą - sprawdź nazwę hosta, usera, password.
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok juz zrobilem i postaram sie nie zrobic juz tych bledow sorki za klopoty.Sprawdzę to ale wątpię żeby to był błąd.
Ten post edytował Marcek 30.08.2007, 12:43:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Access denied for user 'db378142'@'%' to database 'db' ten błąd właśnie oznacza to co Tobie napisałem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok sprawdze.No i dalej problem tyle ze inny ustawilem config.php tak:
a wyskakuje taki błąd Nie wiem co jest grane ale moze zaproponujecie mi jakis skrypt rejestracji i logowania ktory będzie doskonały do gry w php. Bo ten to w sumie wzięłem z takiej stronki i chciałem go napisać w inny sposob ale niestety nie dziala.Ps:Nie piszcie ze jesli jestem zielony w tym temacie to mam nie pisac gry bo akurat nie takie skrypty przerabialem fakt nie jestem ani zielony ani zaawansowany ale zawsze sie uczy na wlasnych bledach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To akurat może być:
1. Błąd serwera 2. W skrypcie wywołujesz zapytanie już po zamknięciu połączenia (mysql_close). Sprawdź to drugie, jeśli tak nie jest to patrz punkt pierwszy ![]() added: Z tego co wróżka google powiedziała, ten problem jest powszechny i wynika właśnie z błędu serwera, więc... Ten post edytował drPayton 31.08.2007, 11:29:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:29 |