![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
w katalogu głównym mam folder (menu) z plikiem menu.php (są tam linki i obrazki) ten plik jest dołączony przez include od wszystkich stron na samu początku problem w tym ze strona ma budowę drzewiastą ( jeden folder w drugim ) Nie wiem jak w pliku menu określi uniwersalną ścieżkę aby z każdego poziomu menu działało. proszę o pomoc pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak rozumiem, obrazki są w podkatalogu 'menu', w którym jest również plik 'menu.php' zawierający linki do tych obrazków, czy tak?
To właściwie - w czym problem? Jeśli na każdej podstronie odwołujesz się do menu.php, który z kolei odwołuje się do obrazków ze swojego katalogu, to chyba wszystko powinno działać... Jeśli czegoś tutaj nie rozumiem, opisz bliżej strukturę tych katalogów, daj kod czegoś, co Ci nie działa - wtedy łatwiej będzie pomóc. Bo tak to tylko teoretyzować bez końca możemy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem uproszczony o zbedny kod odpowiednik i tak:
index.php 1.php galeria (katalog) a w niej 2.php baner (katalog) a w niej menu.php i obrazki index.php
1.php
2.php
baner.php jak klikam po linku "index" i "1 w kat gł " wszystko ok a jak klikam na "2 w galeria" to już linki nie działają, są inne ścieżki i obrazków też brak mam nadzieje że dobrze to przedstawiłem po prostu chciałbym mieś jeden baner który będzie działał w różnych katalogach |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:58 |