![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
siemka, mam pytanie, mianowicie jeżeli mam zrobione tak że jak ktoś napisze np. coś w shoutbox to wiadomość zostaje zapisana w osobnej linijce, to mogę np. 25 linijkę usuwać automatycznie po dodaniu wiadomości na na sam początek?
![]() Ten post edytował klanik 29.08.2007, 14:30:05 -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
-------------------- Dobre strony: Klanik.pl, Wierszyki, Kawały, Forum... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak możesz... pytasz jak ?
Odczytujesz plik do tablicy, dodajesz nowy wpis , zapisujesz zawartość tablicy do pliku zliczając kolejne wpisy jak dojdziesz do 25 to przerywasz zapisywanie. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]()
to zapisuje na górze textu u mnie, ale nie wymazuje ostatniej linijki i już mnie pomału zaczyna główka boleć ![]() Ten post edytował klanik 29.08.2007, 21:03:45 -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cóż podałeś wywołanie funkcji, która dopisuje linijkę ... tutaj to nic nie można wywnioskować.
I nawet jakbym napisał Ci gotowca to do tej jednej linijki kodu go nie zastosujesz. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]()
|
|
to proszę spróbuj, na pewno mi się uda go rozcykac
![]() -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
to proszę spróbuj, na pewno mi się uda go rozcykac ![]() Gotowca Ci napisać ... może od razu przenieść wątek na forum Giełda ofert i tam poszukasz kogoś kto Ci napisze ![]() Zacznij sam kombinować, wskazówki dostałeś ... jak będziesz miał problem pomożemy. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]()
|
|
właśnie nie mogłem sobie poradzić w moim wierszu i zrobiłem coś całkiem mi nie potrzebnego mianowicie jak mam np. 2000 literek napisanych to mi się wymazuje i od nowa a ja mym chciał tak po jednej linijce
![]() -------------------- Spotkało się kilku informatyków i jak to zwykle bywa, rozmowy szybko zeszły na tematy komputerowe. Wreszcie któryś z nich zaproponował: - Panowie, porozmawiajmy o czymś normalnym, np. o dupach. Nastąpiła bardzo długa cisza, a po niej jeszcze więcej krępującego milczenia. Wreszcie któryś odpowiada: - Słuchajcie, moja karta graficzna jest do dupy...
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz się bawić na liniach, to najprościej będzie funkcją file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual... Reszta to usunięcie linijki z tablicy, scalenie jej implode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i zapis do pliku...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
właśnie nie mogłem sobie poradzić w moim wierszu i zrobiłem coś całkiem mi nie potrzebnego mianowicie jak mam np. 2000 literek napisanych to mi się wymazuje i od nowa a ja mym chciał tak po jednej linijce ![]() W tej linii kodu co podałeś jest tylko wywołanie funkcji, która zapisuje nową linię do pliku. Nie masz co się bawić parametrami tej funkcji, tylko pokaż cały jej kod i tam szukaj rozwiązania zapisania tylko 25 najnowszych linii do pliku. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 10:43 |