![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o pomoc.
Na stronie zamieściłem link <a href="java script:otw('strona.html')">link</a> funkcja odpowiedzialna za otwarcie strony wygląda następująco: function otw(url){ parent.frame.location.href=url } Po tym chciałem napisać funkcję, która otwierała by stronę we wskazanej w linku ramkce. Link wygląda tak: <a href="java script:otw('strona.html', 'ramka')">link</a> a funkcja function otw(url, frame){ parent.frame.location.href=url } przeglądarka wyświetla mi błąd 'parent.frame.location' jest pusty lub nie jest obiektem Jak zrobić aby frame przyjmowało określona wartość, np. tak jak u mnie ramka |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co napisałeś powinno działać...
Musisz to wywoływać z dokumentu dla którego ramka jest dostępna - vczyli np. z innej ramki dostępnej na tej stronie -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stronę chcę otworzyć w pływające ramce <iframe> , a więc jest ona dostępna. A przeglądarka dalej wyświetla mi ten sambłąd.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
to nie lepiej (latwiej) zrobic tak: Kod <a href='strona.html' target='<nazwa_ramki>'>tekst linka</a>
po co utrudniac zycie ... cya -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@orson to teraz sobie pomysl o XHTML'u
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w XHTML'u nie ma ramek...
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:-$ wlasnie o tym powiedzialem, ale troche do myslenia chcialem go zmusic
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
orson masz rację...
najprostrze rozwiązania są najlepsze... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Gdyby można było użyć zwykłego odnośnika w html-u to bym tak zrobił.
Ale tak nie jest, potrzebuję coś na kształt tego co nasmarowałem na samym początku. Ma ktoś może jakiś pomysł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na ramkach się nie znam ale jeżeli dasz
Kod parent.frame.location
to będzie szukał atrybutu o nazwie frame, a nie o nazwie ze zmiennej frame. Więc na logikę powinno być Kod parent[frame].location
Jeżeli reszta jest OK, to powinno działać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 21:51 |