![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie , jak zrobić aby można było zmieniać zawartość pliku config.php z paneu admina ?
Czyli mam np. config.php o przykładowym wygladzie :
I chciałbym te wartości zmieniać za pomocą formularza w panelu admina. Za pomoc dziękuję , Pozdrawiam -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz napisać skrypt który będzie generował kod php na podstawie danych z formularza...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie. Na przykład masz formularz:
i plik "skrypt.php":
(pisane na szybko) Ten post edytował qqrq 29.08.2007, 12:43:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten skrypt ma kilka wad , co np. gdy będe chciał zmienić wartość
![]() Skrypt do pliku doda mi ten wpis dwa razy , niepotrzebnie zaśmiecając plik. Podobno można użyć do tego XML'a czy mógłby ktos mi to wytłumaczyć ![]() -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zaśmieci pliku, bo
Zaśmiecałby jakby było:
A jak do tego XML-a użyć, to nie wiem... Co dokładnie masz na myśli z tym XML-em? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Racja
![]() Z XML'em chodziło mi o przechowywaniu w nim informacji podobnie jak w pliku config.php Jeszcze raz dzięki za pomoc! -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Proponuję, żebyś poczytał sobie http://www.php.net/manual/pl/ref.xmlwriter.php i http://www.php.net/manual/pl/ref.xmlreader.php, chociaż do mnie to nigdy za bardzo nie trafiało (za gupi chyba jestem...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
qqrq - Mógłbyś zrobic wersję "nie na szybko" tego skryptu ? Bo jakoś nie chce mi on działać
![]() Pozdrawiam i dziękuje -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
A dobra:
To już sprawdzone... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki za pomoc ;-)
-------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:14 |