![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Skąd: Gryfino Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taką bazę
*---------------------------------------------------------------* | id | wprowadzenie | wprowadzenie_tekst | data | *---------------------------------------------------------------* nie wiem jak napisać w php żeby sprawdzał czy w polu wprowadzenie jest 1 czy 0. Chciał bym żeby to było w if'ie. Założenie jest takie że w tej tabeli będzie tylko 1 rekord. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam. Michał Kurkiewicz. Ten post edytował kurdak 28.08.2007, 23:13:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Robisz najprostrzy skrypt połączenia się z bazą danych i pobrania wartości z kolumny "wprowadzenie", następnie po wczytaniu tego do zmiennej używasz najprostrzego if'a, ewentualnie jeżeli nie chce tego potraktować jako zmienna bool, możesz użyć funkcji settype, lub najprościej porównać to jako string:Pozdrawiam Istalacar |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2007 Skąd: Gryfino Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lepiej poczytaj jakiś kurs bo podstaw nie umiesz...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czy chodzi o coś takiego:
![]()
Ten post edytował kurdak 29.08.2007, 00:04:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wiem wiem ale mam problem z napisaniem połączenia. Z tego, co widzę, to nie masz problemu z napisaniem połączenia, bo napisałeś. Tobie chodzi chyba o przedstawienie zapytania z poziomu PHP. Poczytaj o mysql_query(), mysql_fetch_array() i ewentualnie mysql_fetch_row(), bo to podstawa. Później już nie będziesz miał problemu z "importem" zmiennych z MySQL do PHP, a ifa to już chyba potrafisz w PHP zrobić... Ten post edytował Vertical 29.08.2007, 07:37:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:56 |