![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam dziwny problem! Mam skrypt generujący zamówienia i oferty i musze zrobić opcje wysyłania na meila do klienta jednak to musi po kliknięciu w ikone otworzyć program pocztowy czyli np: outlooka i tu nie ma problemu bo wystarczy jednak ja musze jakoś dołączyć treść a jest to dość skomplikowana wizualnie tabelka html wygenerowana z php z danymi ofertyt. I tu mam problem bo nie mam pojęcia jak to zrobić. Normalnie wysłał bym to z poziomu php ale tak nie moge zrobić tylko musze to zrobić z poziomu programu pocztowego klienta. Ma ktoś może jakieś lekarstwo na to? Będe wdzięczny za pomoc! Ten post edytował pyrek 28.08.2007, 21:29:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego musisz to wysłać przez program pocztowy klienta?
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo mam takie odgórne polecenie że musi to wychodzić z outlooka. Dla ich wygody!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie coś takiego działa na Thunderbirdzie. Być może na Outlooku też będzie. Z tym że: 1. Treść maila wypadałoby potraktować najpierw funkcją rawurlencode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (w przykładzie tego nie zrobiłem dla zachowania przejrzystości) 2. Nie wiem czy jest sens wczytywać tą skomplikowaną tabelkę 2 razy (raz do wyświetlenia na stronie, a drugi raz w linku mailto). Pokombinuj coś z JavaScript (wyciągnięcie kodu tabelki przez innerHTML i wpakowanie tego do linku - może się uda) Ten post edytował Kicok 29.08.2007, 08:20:11 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:56 |