![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Znowu mam problem z kodowaniem. Na niektorych stronach dziala poprawnie a na innych juz nie... Strona Admin: Z tej strony dodaje do bazy danych informacje. Kodowana jest w iso i dziala bez problemu. Wszystkie polskie literki wyswietlane sa bez problemu. phpMyAdmin: Kiedy klikam na podglad bazy i pokazuja sie zawarte w niej teksty, polskie literki takze wyswietlaja sie bezblednie. PhpMyAdmin kodowany jest tez na iso Strona Docelowa: Kodowana tez iso. Do wyswietlenia informacji z bazy uzywam AJAX'a i skryptu php. To co pokaze skrypt ladowane jest w diva. Tutaj jednak juz zadna polska literka sie nie pokazuje, normalne literki owszem. ![]() Wiecie jak temu zaradzic?! Prosze o pomoc! Juz mam! Przepraszam za klopot. Prosze o skasowanie posta bo ja nie moglem ![]() Ten post edytował Polik 27.08.2007, 17:15:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A mógłbyś podać przykład tego skryptu? Szczególnie interesuje mnie sposób dodania rekordu do bazy, a potem jego odczytu (czy są tam magiczne słowa "addslashes" i "stripslashes")...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:46 |