![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem jak kompiluje apacha + php-4.1.2 to strona oparta na php
dziala bez problemu. Ale jak zkompiluje apache + php-4.3.3 to strona glowna sie wyswietla ale odnoosniki na tej stronie nie dzialaja. Stona jest oparta na plikach tekstowych tzn. ze tekst stony jest zapiany w txt Juz wszystkiego próbowałem i nie dziala mysle ze to bedzie kwestia dodania opcji w kompilanji php. Prosze o pomoc!!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php od wersji 4.2.0 domyślnie wyłączone są register globals,
czyli do zmiennych w adresie oddwołujemy się poprzez tablice $_GET[]... Czyli w pliku php.ini: Cytat register_globals = Off
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za ainteresowanie. Ale zmienilem w php.ini opcje register_globals na on i nic to nie pomoglo masz jakis inny pomysl?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zmieniaj tej opcji a uzywaj tablic globalnych $_GET, $_POST itp. Na innych serverach przewanie ta opcja jest na off, wiec po przeniseiniu nie bedzie dzialalo.
|
|
|
![]()
|
|
Tylko jest taki problem ze ja administruje serwerem a kto inny tworzy strone i jest taki problem ze ta strona musi dzialac. Chcical bym uzywac w miare nowego php. Wiec idzie zmienic ustawienia tak aby strona dzialala bez zmian wprowadzanych na stronie
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:01 |