![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 2 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki kawałek kodu w swojej klasie stronnicowania:
Walczę z nim już drugi dzień, ale ciągle zdarzają się błędy typu "Fatal error: Allowed memory size of". Macie sugestie co do tego kodu, jak go zoptymalizować? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Pokaż kod wyciągający dane z bazy - te, które stronicujesz. Głównie napisz jak pobierasz ilość rekordów z bazy dancch i czy potem przerzucasz je do tablic/obiektów
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 2 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Testuje to jeszcze na "sucho", poprzez wprowadzenie do konstruktora ilości wszystkich rekordów i liczby wyświetlanych na jednej stronie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój kod jest dla mnie zagadką
wstawmy sobie przykładowo dane $this->recordStart = 90; $this->maxRecords = 30; $this->totalRecords = 317; Stąd będziemy mieli: $count = 11; $j = 3; dochodzimy w pętli do $i = 2 i wykonuję się warunek... otrzymujemy: if(11-3>3) $i = 3 - 2 = 1; i jedziemy znowu do for bo kolejne warunki się nie wykonują, znowu dostaniemy 2 znowu ten sam warunek i pętla nieskończona... tak naprawdę nie mam pojęcia do czego służy zmienna $d i $j dość mało opisowe nazwy ![]() co do wykropkowywania stosujesz całą masę magicznych liczb ![]() ja do tego proponuję trochę inne rozwiązanie które kiedyś sobie wydumałem:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:21 |