![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 5 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie pytanie:
mam skrypt do tokena jednak chcę zrobić, że kod do obrazka przechowywany jest w sesji. Jednak to wygląda jak by GD nie obsługiwała sesji. Kod <? session_start(); $SESSION['kod'] = "ABCDE"; include('includes/hasla.php'); if(isset($_GET['id'])) $nr=$_GET['id']; else $nr=rand(0,count($haslo)); //$slowo=trim($haslo[$nr]); $słowo=trim($SESSION['kod']); $pic= ImageCreateFromJpeg("images/token.jpg"); $bialy=ImageColorAllocate($pic,255,255,255); $nieb = ImageColorAllocate($pic, 0, 255, 255); $ziel = ImageColorAllocate($pic, 106, 220, 0); $zol = ImageColorAllocate($pic, 212, 231, 0); for($i=0;$i<6;$i++) { $rozmiar=rand(10,15); $szer=rand(14,15); $wys=rand(15,23); $obr = rand(-20,20); $kolor_los = rand(1,3); if($kolor_los==1) ImageTTFText($pic, $rozmiar, $obr, $i*$szer+5, $wys, $nieb, 'STENCIL.ttf', trim($slowo[$i])); elseif($kolor_los==2) ImageTTFText($pic, $rozmiar, $obr, $i*$szer+5, $wys, $ziel, 'STENCIL.ttf', trim($slowo[$i])); elseif($kolor_los==3) ImageTTFText($pic, $rozmiar, $obr, $i*$szer+5, $wys, $zol, 'STENCIL.ttf', trim($slowo[$i])); } header("Content-type: image/jpeg"); imagejpeg($pic); ?> Oto kod. Wyświetla on pusty obrazek bez tekstu. Na innych stronach sesje działają normalnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tutaj używasz polskich znaków w nazwie zmiennej, a później wykorzystujesz zmienną $slowo, nic dziwnego, że jest pusta ![]() -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 5 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Thx.
Nie zauwarzyłem tego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:01 |