![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt do obsługi porad, są to krótkie teksty które losowo wyświetlają się na stronie głównej, są one zapisane w bazie danych MySQL. Porady można dodawać i edytować. Niestety jest problem przy edycji. Teoretycznie pokazuje się napis ze Porada została zeedytowana, ale w rzeczywistości tak nie jest. Podejrzewam ze jest jakiś błąd przy zapytaniu które edytuje rekord w bazie.
Plik hintf.php:
Plik hint.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
$result = mysql_query("UPDATE porady SET porada="'.$porada.'" WHERE id='.$id.'") Pozdro. -------------------- fitmate.pl - aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
nakieruje cie ![]() -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plus dodatkowo podpowiedz kolegi o przekazaniu $id jako parametru do twojej funkcji updatujacej.
function edithint($porada,$id) -------------------- fitmate.pl - aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
Plik hintf.php wygląda tak:
I wyskakuje taki błąd: Kod Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in C:\Program Files\wamp\www\cms\hintf.php on line 44 PS. To nie ja pisałem ten skrypt. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Teraz po edycji porady wyskakuje coś takiego:
Kod Warning: Missing argument 2 for edithint(), called in C:\Program Files\wamp\www\cms\hint.php on line 18 and defined in C:\Program Files\wamp\www\cms\hintf.php on line 43
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 Ten post edytował Zaszczyk 26.08.2007, 19:34:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 08:26 |