![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ciezko mi zdefiniowac temat, a szukajac nic nie znalazlem, bo nie mozna uzywac "html" w wyszukiwaniu, no wiec o co chodzi? O to:
no i teraz dwie rzeczy: ktos kto bedzie pisal w <textarea> html, to ten html zostanie zinterpretowany czego nie chce. Wiec czym opatrzyc: nl2br($assoc_actions), zeby wyskubal caly html z niego, tudziez zeby zamienil wszystkie "<" i ">" na &...; ? a druga rzecz, to tak przy okazji: - daloby sie zrobic zeby przy udanym wyslaniu maila byla jedna wiadomosc, a przy zlym inna? - czy funckja if "jedna z funkcji" == 0 then powiedz: "idz i wypelnij wszystko" uchroni mnie przed tym ze ktos nie wypelni wszystkich pol ? Pozdrawiam, Piotr |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. przydatne funkcje (str_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual...
2.
Mam nadzieję, że to Cię na coś naprowadzi -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
htmlspecialchars() i htmlentities(), jeśli dobrze zrozumiałem problem.
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:55 |