![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam...
Szukam skryptu, algorytmu, który generowałby wszystkie możliwe kombinacje wyrazów 1, 2, 3 literowych itd. Chodzi mi o to, że wpisywałoby się dowolną liczbę i skrypt generowałby wszystkie możliwe kombinacje. Napisałem coś takiego:
Niestety ten skrypt nie poradzi sobie z liczbą większą niż 2... Jeżeli ktoś potrafi mi pomóc, to proszę go o pomoc, a ja sam przy okazji pokombinuję ![]() -------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdajesz sobie sprawę z tego, że z racji bardzo dużej ilości kombinacji skrypt może działać bardzo długo?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz, żeby algorytm "działał" pod każdą liczbą wykorzystaj rekurencję. Tylko, że takie skrypty to "skrypty zabójcy";) Całą funckję( z tego co wymyśliłem) można chyba wykonać za pomocą 2 pętli foreach i jednego ifa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie wystarczy tak:
Do 4 jest OK, z 5 w minutę nie daję rady, no ale jak wszystkie kombinacje to wszystkie... ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 08:20 |