![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
posiadam folder główny a w nim mnóstwo innych podkatalogów i podkatalogów podkatalogów itd. Nie ma stałego ich ułożenia, np. raz jest folder_glowny/podfolder a raz folder_glowny/xyz/zaq/abcd/ i teraz chciałbym przeszukać wszystkie pliki (łącznie ze wszystkimi podkatalogami) w poszukiwaniu pliku _mini.jpg - takich plików jest sporo, więc kazdego znalezionego adres dodac do tablicy. Nie mam pojęcia jak się za to zabrać... pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Iteracja katalogow, bylo, poszukaj na forum!
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i dalej rekurencja bym polecial -------------------- I WANT TO BELIEVE
Co to, to nie mogę powiedzieć 8) --==SGC SG1==-- <<Jaffa Kree!!!>> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ej, to jest mój pierwszy skrypt w php...
ten kod co podałeś nie odpala... Cytat //sprawdzaj czy sa katalogi w tym katalogu no włąśnie na tym mój problem polega.. jak to zrobić ? Ten post edytował mundek88 24.08.2007, 10:06:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ej, to jest mój pierwszy skrypt w php... No i?ten kod co podałeś nie odpala... Pierwszy skrypt nie zwalnia Cię z myślenia. Jeśli oczekujesz gotowca to od razu sie wyloguj i nie wracaj.Forum służy do pomocy. Dostałeś linki i słowa kluczowe a także prowizryczny kod. Spróbuj coś wykombinować a jak nie to pokaż nam co osiągnąłeś a my Ci pomożemy. Zapraszam do Przedszkola (przenoszę wątek). Jeśli zaczynasz z PHP to po co pchasz się na PHP? |
|
|
![]()
|
|
naskrobałem coś takiego:
Działa jak należy, ale długo nie nacieszyłem się działaniem skryptu. Cytat Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in D:\index.php on line 5 Jak to obejść ? Ten post edytował mundek88 24.08.2007, 10:17:19 |
|
|
![]()
|
|
Zwiększyć czas na wykonanie skryptu w pliku php.ini.
Masz pewnie dużo plików (a jeszcze rekurencja jest) i przeszukanie wszystkie zajmuje więcej czasu niż skrypt ma zarezerwowane. |
|
|
![]()
|
|
Zwiększyć czas na wykonanie skryptu w pliku php.ini. Masz pewnie dużo plików (a jeszcze rekurencja jest) i przeszukanie wszystkie zajmuje więcej czasu niż skrypt ma zarezerwowane. zgadza się to dobiero część znalezionych plików, dlatego zależało by mi na optymalizacji tego. Da się napisać to jakoś w sposób skracający czas wyszukiwania ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj z użyciem glob() albo tradycyjnie, proceduralnie: opendir(), readdir(), closedir() i fnmatch() zamiast Iteratorów.
Nie mnie jednak może nie być rezultatów. Przeszukiwanie plików jest czasochłonne i czas ten możesz zmniejszyć tylko nieznacznie. |
|
|
--Ana-- |
![]()
|
Goście ![]() |
naskrobałem coś takiego:
Ten przykład listuje tylko bieżący katalog i podkatalogi ale już nie podkatalogi. Jeśli utworzę katalog: c:\1\2\3 to powyższy przykład wyświetli: \1 \1\2 Dlaczego nie przeszukuje w głąb wszystkich? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:03 |