![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam tablice jednowymiarowa, ktorej elementami sa wywolania funkcji javascript "<script lan..." (m.in. obliczenia odleglosci z google maps). Wywolujac elementy tablicy poprzez echo dostaje to, co chce czyli wyniki obliczen js. Gdy chce zapisac tablice do pliku txt, to oczywiscie zapisuje mi formulki wywolan funkcji zamiast ich wynikow. Jak zapisac do pliku wynik? czyli to, co otrzymuje po zastosowaniu echo. Z gory dziekuje! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast
zrób
A jeśli nie o to chodziło/nie działa to napisz coś więcej (fragment kodu)... Ten post edytował drPayton 24.08.2007, 10:35:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dobrze zrozumiałem, to co wyrzucasz na ekran przez echo ma nie tylko wartość odległości, ale pewnie inne znaczniki. Jeżeli tak jest, napisz, co dokładnie zawiera ta zmienna. Możesz to sobie przyciąć funkcjami obsługi łańcuchów znaków.
-------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie zrouzmieliscie mnie
tworze sobie tablice na podstawie pliku txt Kod $x=file("x/x.txt"); for($i=0; $i<count($x); $i++) { $x_ar[]="<script language=\"javascript\">dystans('".substr()_i_cala_reszta."');</script>"; } i jak ja echuje Kod for($i=0; $i<count($x_ar); $i++) { echo $x_ar[$i]." "; } to dostaje np. Kod 666 1337 404 i jest super, bo js sobie wszystko liczy. natomiast jak zapisuje tablice do pliku, to (co logiczne) znajduje w nim Kod <script language="javascript">dystans('".substr()_i_cala_reszta1."');</script> <script language="javascript">dystans('".substr()_i_cala_reszta2."');</script> <script language="javascript">dystans('".substr()_i_cala_reszta3."');</script> a chcialbym zapisac to, co wyswietla przegladarka - policzony php i js. jak to zrobic? czy moze raczej mam napisac sobie sam w php odpowiednik google_map'owskiej funkcji js distanceFrom() i olac js w tym wypadku? ;p p.s. w poscie porobilo mi dotakowe wciecia w code i zjadlo 1 br'a. ;p Ten post edytował narf 24.08.2007, 20:26:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ambitny problem, sporo godzin poświęciłem na rozwiązanie ale udało się.
Tu dałem przykład, na którego podstawie zbudujesz własne skrypty. Możliwe, że dałoby się je uprościć, ale to już zadanie dla Ciebie, czy innych forumowiczów. Żeby było łatwiej, oparłem skrypt na darmowym advAJAX Potrzebne są 4 pliki: advajax.js (skrypt biblioteki advAJAX), w moim przykładzie, oczywiście można zrobić po swojemu test.php fakeJS.php saveResult.php Listingi: test.php
fakeJS.php
saveResult.php
Odpalamy poprzez test.php Cała "magia" polega na mało znanym: Header("content-type: application/x-javascript"); , który symuluje JS w skrypcie de facto PHP. Można stosować tam swobodnie PHP, a JS wstawiamy przez echo, ale bez <script>, bez komentarzy CDATA etc Korzystałem z Tutoriala na www.javascriptkit.com Ten post edytował drPayton 25.08.2007, 16:54:50 |
|
|
![]()
|
|
fantastycznie!
BARDZO dziekuje, drPayton i serdecznie pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Cieszę się, że mogłem pomóc i również pozdrawiam!
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 23:00 |